Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2010 09:39 - Инфо за Императрицата от предния постинг
Автор: sherif Категория: Забавление   
Прочетен: 11747 Коментари: 6 Гласове:
34


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

            Олимпийска шампионка? Проверете дали е жена


              image
              Тамара Прес

              Боже, помогни ми никoгa да не я срещна!


              



              image


                         image


            image


image


image
Първа сред мъжете


                        image


През 60-те години на миналия век съветските атлетки Тамара и Ирина Прес жънат победа след победа. Едната сестра хвърля диск и тласка гюле, а другата бяга с препятствия. Тамара става олимпийска шампионка в Рим през 1960 г. и в Токио през 1964 г. Но след това двете изведнъж изчезват от стадионите… През 1966 г., на Европейското първенство по лека атлетика в Будапеща, е въведен официално секс-контрол, а от 1968 г. проверките за полова принадлежност на олимпиадите стават задължителни. Заедно със сестрите Прес прекратяват кариерата си още много съветски спортистки. На следващите зимни и летни олимпийски игри женските отбори на СССР се провалят.

                     
                        image
                        Ирина Прес

На сегашната олимпиада в Пекин също не минава без проверка за полова принадлежност на жените атлетки. Организаторите са създали лаборатория, разположена в болницата на Пекинския медицински колеж, Експертите от лабораторията разглеждат отделните случаи, като въз основа на оценка на външния вид на спортистките вземат кръвни проби, за да изследват хормоните, гените и хромозомите, съобщава проф. Тян Кинжи пред агенция Синхуа.

Тестовете за полова принадлежност са въведени през 1960-те години именно заради подозренията, че комунистическите страни от Източна Европа използват спортисти-мъже (или подобни на мъже) в женските дисциплини.
Всъщност хермафродитите се подвизават в женските спортове много по-отдавна, при това успешно, защото са по-силни от жените. Известен е случаят с немската скачачка на височина Дора Ратен, която става четвърта на Олимпиадата в Берлин през 1936 г. Когато Хитлер разбира, че тя не е никаква жена, изпада в ярост и незабавно я изпраща на фронта.

Първият голям скандал, свързан с хермафродитите, избухва през 1960 г., когато е публикувана статията на известния специалист по спортна медицина от Австрия проф. Лудвиг Прокоп - “Хромозомите на спортните амазонки”. Ученият заявява: “Много шампионки всъщност не са момичета или жени, а истински хермафродити!” Цялата спортна (и не само) общественост е шокирана. Сред явните хермафродити Прокоп посочва рускинята Александра Чудина, която успява да спечели три медала на Олимпиадата през 1952 г. и да стане световна шампионка по волейбол същата година. По спомените на съвременници тази спортистка говорела басово, пиела наравно с мъжете и пушела папироси “Беломорканал”.

И в други страни са представяни за жени лица с неопределена полова принадлежност. Навремето е разобличена като хермафродит лекоатлетката от Чехословакия Зденка Коубова. След секс-контрол са отнети наградите на бегачката от Варшава Ева Клобуковска, която печели на Европейското първенство в Будапеща два златни и един бронзов медал.
 
През 1936 г. американката от полски произход Елен Стивънс става шампионка на 100 м и в щафетата 4х100 м. Когато умира след години, аутопсията показва, че тя несъмнено е била по-скоро от мъжки пол.

Случват се още по-поразителни неща - спортистките започват да се превръщат в мъже под влиянието на медикаментите, които приемат. Немската шампионка по тласкане на гюле Хайди Кригер толкова е тъпкана с анаболи в продължение на много години, че е принудена да си смени пола, защото процесът на превръщане в мъж е станал необратим. Сега тя се казва Андреас.

Хермафродит - синът на Хермес и Афродита, който се слял в едно тяло с влюбена в него нимфa

С въвеждането на секс-контрол този проблем би трябвало да отпадне. Но на Олимпийските игри в Атланта през 1996 г. осем спортистки не издържат теста, макар че после са оневинени с по-задълбочени изследвания. Санти Сундаражан, бегачка на средни разстояния от Индия е лишена от сребърния си медал от Азиатските игри през 2006 г. след като не издържа теста.

През годините има и множество протести и критики срещу тестовете за полова принадлежност, предимно защото някои хромозомни аномалии не дават никакво предимство на пистата, а физическият преглед на неиздържалите се възприема като недопустимо навлизане в личното пространство. Това кара Олимпийския комитет да отмени през 1999 г. задължителните тестове за всички жени-участнички в Олимпиадите. Сега организаторите имат пълномощия да проверяват половата принадлежност само при възникнали съмнения. Но привържениците на по-строги проверки напомнят, че ако на 20 000 жители на планетата се пада по един хермафродит, то в спорта те са един на 500.



Коментари на интелигентни блогъри по повод тази публикация:

1) Драго 19 Август, 2008 в 12:03 am
Много избирателно подбрани примери, не подценявайте читателите. Ето ви и от мен един пример, който някак не се вписва във вашата поредица. Шампионка по спускане на Световното първенство по ски-алпийски дисциплини през 1966 г. в Портильо(Чили) стана гражданката на страна със свободна пазарна икономика - австрийката Ерика Шинегер.(По същото това време състезателките от тоталитарните комунистически режими още карат ски без кантове.)След две години на Зимните олимпийски игри в Гренобъл, беше въведен секс-теста и шампионката от Портильо не се появи. След още година-две на Витоша за купа "Алеко" в австрийския мъжки отбор се спусна състезателят Ерик Шинегер, но далеч не беше сред фаворитите. Животът е сложно нещо. Питайте великата Мартина Навратилова...

5) драго 10 Септември, 2008 в 11:59 am
Френската тенисистка Морезмо също е повече мъж, отколкото жена. Както и Серена Уилямс, вижте й мускулатурата. Тя е по-мускулеста от абсолютно всички мъже тенисисти.

6) Ха-ха 10 Септември, 2008 в 12:08 pm
Браво на хермафродитите! Хем си имат катеричка, а и маркуч. Отгоре на това печелят и медали. Всичко най-гнусно се ражда в Москва.

7) чичата 15 Септември, 2008 в 10:22 pm
та искате да кажете че и хермафродитизма е уродство като педерастията/едното владее тялото - другото ума

9) Ура!Хермафродиада! 16 Септември, 2008 в 9:51 am
Да "здравствует" ХЕРМАФРОДИАДА! Впрочем,съчувствам на родените с подобни аномалии хора,но ето че някои от тях използват своите "особености" като предимство.


Тагове:   постинг,


Гласувай:
34



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lovemaster - Не знаех, че има такива жени. Пре...
05.11.2010 12:10
Не знаех, че има такива жени. Представям си колко са нещастни.
цитирай
2. анонимен - Бати звяра!
05.11.2010 13:54
Бати звяра!
цитирай
3. sherif - Не се притеснявайте! Далече е.
05.11.2010 14:26
Не се притеснявайте! Далече е.
цитирай
4. tili - A, ne e далече -
06.11.2010 00:47
у фитнеса е:)
цитирай
5. beautyqueen - Само тази може да се мери с мен по х...
06.11.2010 07:50
Само тази може да се мери с мен по хубост. На друга не давам първото място.
цитирай
6. zlokuche - Като сме тръгнали по темата,
16.11.2010 13:20
..някой спомня ли си "жената-мъж" на съветския баскетбол - Уляна Семьонова? А за тези, които я помнят - надявам се, че не се събуждат, обляни в студена пот при спомена за нея...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sherif
Категория: Забавление
Прочетен: 1054525
Постинги: 35
Коментари: 1467
Гласове: 9209
Архив
Блогрол
1. Шок на пилона
2. “Къртицата” - лайфстайл от село
3. Toxic
4. Елитът в лицето на Евгени Минчев
5. Vmir
6. Чалгаджия по душа
7. Gwendolline.blogspot
8. Ново тълкуване на Божиите закони
9. Социолозите се скараха
10. Пайнер спечелиха субсидия в размер на два милиона
11. Страхотни мацки !!!
12. Наблюдения
13. Джуджета
14. Нова глупост на Меги Дерм
15. Платена публика
16. Къртицата - забраненото удоволствие
17. Честен човек ли е българинът?
18. Шакира - снимки
19. Това ли са достойните хора, които ще оправят държавата?
20. Холивуд мечтае за български екшън-сценарист
21. Най-абсурдното около протестите
22. Два примера за евтини политически хватки
23. Делян Пеевски - шеф на ДАНС! Това бие рекорда по наглост!
24. Най-сигурното запознанство било в Интернет
25. Ирина Шейх - видео
26. Учители-хулигани
27. Трябва ли всички да гласуват?
28. Сбърканите представи
29. Интервю за работа - 1 част
30. Народът полудя