Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2017 14:21 - Вие как мислите?
Автор: ikra Категория: Други   
Прочетен: 4469 Коментари: 14 Гласове:
29

Последна промяна: 27.07.2017 14:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image  
Програмният продуцент звънеше на директора на телевизията:

– Господине, обадиха се от Комисията, предупреждават ни, че филмът, който върви в момента, съдържа непристойни сцени. Какво ще наредите?


– Остави Комисията, бе, брато! – ядосано отговори директорът. – Сядай удобно на креслото и се наслаждавай на филма. Нека не се бъркат в личните ни права!


Продуцентът се обади отново по средата на филма:

– Господине, получаваме обаждания от различни фондации. – каза той. – Оплакват се, че филмът, който върви в момента, разваля морала на младежите и ги тласка по грешен път. Какво ще наредите?

Директорът отново отговори ядосано:

– Абе, да не се бъркат в личните ни права! – повтори той. – Ние също имаме деца. Дори моята дъщеря в момента гледа този филм заедно с приятеля си.

Продуцентът се обади отново в края на филма:

– Обаждат се от полицията, господине – каза той. – Дъщеря ви е била изнасилена от приятеля си. Какво ще наредите?...

image

------------------------------------------------------------

Хората не са свикнали да се съобразяват със случващото с другите, за което самите те стават причина.
Интересува ги само онова, което касае самите тях. 
Но нека помним, че последиците много често засягат и самия подстрекател или извършител на деянието...

Ако се запитаме кой днес работи върху изграждането на морала, етиката, добросъседството... - какъв ли отговор ще получим?
Може би телевизията, радиото, а може би училищата?!...

Тези "институции", които трябва да възпитават доброто и човешкото у подрастващите май не успяват или просто целта не е да бъде получен положителен резултат...

Но каквато и да е причината за този срив в детската, та дори и младежката психика - фактите са налице...

Вие как мислите?



Гласувай:
29



1. ikra - Момчета пребиха жестоко възрастен мъж...
27.07.2017 14:43
Пострадалият е с тежка черепно-мозъчна травма

Деца пребиха жестоко възрастен мъж в монтанско село. Пострадалият е с тежка черепно-мозъчна травма, а съседите му се страхуват от нападателите. Фрапиращото е, че това е втори възрастен човек, пребит от деца в селото.

Дядо Иван е на 82 години. В болницата в Монтана си спомня за нападението, извършено от деца.

Момчета на 11 и 14 години атакували дома му в село Владимирово с камъни. Нахлули и се нахвърлили върху сина и дъщерята на възрастния мъж.

Последвал удар с брадва върху главата на дядото.

Оказва се, че нападателите са оставени за отглеждане при баба им и дядо им. Три момчета и три момичета. В началото на годината част от тях пребиха жестоко друг възрастен мъж в селото.
цитирай
2. ikra - Млад мъж е в ареста заради побой над 18-годишно момиче...
27.07.2017 14:45
18-годишно момиче от Бургас е било пребито от бившия си приятел, съобщава Дарик радио. Сигналът за инцидента е получен около 16.00 часа от майката на момичето.

Тя е съобщила, че дъщеря ѝ е била бита от бившия си приятел, който е на 27 години. Момичето било насочено към дежурен стоматолог за консултация. То вече се е прибрало у дома, предстои назначаването на експертизи и освидетелстването му от съдебен лекар.
цитирай
3. ikra - "Насилието се превръща в мода", смятат експертите...
27.07.2017 14:47
Още едно видео с детско насилие се появи в социалните мрежи. А фактът, че случаите на агресия сред непълнолетни се увеличават, означава, че насилието се превръща в мода, смятат експертите.

Най-често тийнейджърите качват видеата в профилите си в социалната мрежа. Политиката на Facebook в такива случаи е да изтрие целия профил не само на потребителя, качил клипа, но и на всеки, който го е споделил.
цитирай
4. ikra - БРУТАЛНА ГАВРА С УЧЕНИЧКА: Бият я и я събличат пред камера...
27.07.2017 14:49
Видеоклип с брутална гавра с тийнейджърка, публикуван във Facebook, предизвика бурна вълна от недоволство в мрежата.

На клипа се вижда как две момичета се нахвърлят върху своя позната, обвинявайки я, че е правила секс с определено момче.

Видеоклип с брутална гавра с тийнейджърка, публикуван във Facebook, предизвика бурна вълна от недоволство в мрежата.

На клипа се вижда как две момичета се нахвърлят върху своя позната, обвинявайки я, че е правила секс с определено момче.

Докато едната побойничка напада жертвата, удря я, дърпа я за косата и я поваля на земята, другата снима случващото се с телефон.

В края на потресаващото видео момичетата карат жертвата си да се съблече чисто гола...
цитирай
5. ikra - Психолог: Побоят е модел на подражание...
27.07.2017 14:52
"Той се случва в два паралелни свята, подобно на тези покемони", коментира Младен Владимиров

„Побоят е модел на подражание. Вие виждате девойка, която рита като кикбоксьор. Бие я много грамотно, така че камерата да заснеме. А това е по-големият проблем – децата извършват нещо, което може да се окачестви като хибриден тормоз. То се случва в два паралелни свята, подобно на тези покемони”, заяви психологът Младен Владимиров.

Повод за изказването му бе последният случай на насилие между младежи, който бе заснет от камера и качен в социалните мрежи.

Фрапиращата сцена се разиграва край полигона до затвора във Враца. Две момичета нападат своя приятелка, трета снима побоя. На клипа се вижда как две момичета се карат и едното от тях унижава другото, обиждайки и удряйки го. Според жертвата причината за агресията са наркотици. След инцидента три момичета и момче, което ги е откарало на мястото на инцидента, са задържани за 24 часа с обвинения за хулигански прояви.
цитирай
6. ikra - Побой над момиче във Враца...
27.07.2017 14:54
Извършителите са връстнички на нападнатата девойка

За побой над дете във Враца съобщава зрител на NOVA. На изпратените кадри в рубриката „Моята новина” се вижда как две момичета се карат и едното от тях унижава другото, обиждайки и удряйки го.
цитирай
7. ikra - Психолог: Децата на България днес - умни, но объркани и без подкрепа
27.07.2017 15:01
Децата на родители, живеещи в страна в дъното на световни класации по щастие, също толкова не са щастливи, допълни доц. Михаил Околийски, експерт в СЗО. Основните страхове на днешните деца са свързани с това да не изостанат материално от връстниците си. За разлика от децата в Западна Европа, българчетата непрекъснато сравняват дрехите си, кварталите, в които живеят, колите на семейството, почивките, причина, за което са родителските сравнения. Друг страх за българските деца е свързан с невъзможността да създават хармонични и трайни приятелства, основани на взаимно доверие.

Липсата на достатъчно специалисти, които да работят с децата, както и неспособността на българските родители да общуват с децата е причина за нарастващата агресия в училище, както и за отключването на депресии и падането на възрастта за опити за самоубийства. В Дания например в рамките на десет години са обхванали почти изцяло училищата със специалисти, които помагат на децата да преодоляват загубата на родител, близък приятел. В България това не се разглежда като проблем и децата са оставени да разчитат на умения на роднини, за да се справят със скръбта по близки.
цитирай
8. ikra - Няма агресивно дете – има дете в опасност...
27.07.2017 15:34
Дете, което познава от собствен опит енергията на насилието и в безсилието си да се справи и освободи от нея я пренася на по-слабите от него деца или животни.

Агресията у детето винаги говори, че то се чувства застрашено. Когато няма друг начин да получиш внимание и мъмренето е внимание.

Всяка детска агресия крещи за липсата на обич – не само към детето, а и в самата атмосфера, в която живее.
цитирай
9. kvg55 - Насилието, което ни залива с фил...
27.07.2017 17:12
Насилието, което ни залива с филмите е умишлено и целенасочено. Човечеството трябва да се доведе до идиотизъм за да се намалява естествено броят му и да се управлява по-лесно.
цитирай
10. emi1ts - Страшно е
27.07.2017 17:27
безхаберието,липсата на загриженост и съпричастност а от друга страна лошия пример за агресия както в медиите така и в семействата и средата най-вероятно! Виждам,че в коментарите си споменаваш доста важни причини за случващото се,особено при младите,подрастващите!Необходимо е да осъзнаем че бездействието,безразличието,безотговорността ни "убиват"всички ,защото сме взаимосвързани!Необходима е промяна днес,сега!
цитирай
11. ikra - Благодаря! Ами примерите, които се дават от по-възрастните, не са добри за подрастващите - а да не говорим за филмите...
27.07.2017 19:37
emi1ts написа:
безхаберието,липсата на загриженост и съпричастност а от друга страна лошия пример за агресия както в медиите така и в семействата и средата най-вероятно! Виждам,че в коментарите си споменаваш доста важни причини за случващото се,особено при младите,подрастващите!Необходимо е да осъзнаем че бездействието,безразличието,безотговорността ни "убиват"всички ,защото сме взаимосвързани!Необходима е промяна днес,сега!

цитирай
12. ikra - Те и сега си го управляват безпроблемно...
27.07.2017 19:39
kvg55 написа:
Насилието, което ни залива с филмите е умишлено и целенасочено. Човечеството трябва да се доведе до идиотизъм за да се намалява естествено броят му и да се управлява по-лесно.

цитирай
13. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга, Икаре!
28.07.2017 15:51
На всеки трябва да е ясно, че въздействието, което причиняваме на околните съзнателно или несъзнателно, в даден момент ще се наложи да изпита върху себе си, за да осъзнаем какво сме причинили на другите. Това е Основен Вселенски Закон за причините и последствията, върху който е базирано развитието на съзнанието.
Затова всеки трябва да внимава какво причинява около себе си, защото ще му се наложи да го изпита върху гърба си. :)
Хубав ден, приятелю!
цитирай
14. ikra - Благодаря за стойностния коментар!
29.07.2017 10:15
batogo написа:
На всеки трябва да е ясно, че въздействието, което причиняваме на околните съзнателно или несъзнателно, в даден момент ще се наложи да изпита върху себе си, за да осъзнаем какво сме причинили на другите. Това е Основен Вселенски Закон за причините и последствията, върху който е базирано развитието на съзнанието.
Затова всеки трябва да внимава какво причинява около себе си, защото ще му се наложи да го изпита върху гърба си. :)
Хубав ден, приятелю!

Приятен ден :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ikra
Категория: Други
Прочетен: 4757662
Постинги: 1065
Коментари: 8468
Гласове: 49114
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031